FolkWorld #63 07/2017
© Fira Mediterrània Manresa

Article in Spanish Article in English

Nucli de trobada, tendències i idees

Fira Mediterrània

5 - 8 October 2017

www.firamediterrania.cat

Descobreix la XX Fira Mediterrània!

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d'espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular (basada en el diàleg entre l'arrel tradicional amb la innovació creativa i la participació ciutadana) i les músiques del món. Se celebra anualment des de l'any 1998 i ha esdevingut un marc d'intercanvis entre professionals del sector que venen i compren espectacles.

Mísia

Artist Video Mísia @ FolkWorld:
FW#27, #32, #57

www.misia-online.com

La Fira Mediterrània té un caràcter interdisciplinari i aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats -petit, mig o gran-, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

Paral·lelament, la llotja professional és un punt privilegiat de contacte i compravenda tant del sector de les arts escèniques (circ, familiars, arts de carrer...) com de les músiques del món.

Els objectius de la fira són:

Os d'Abaixo

Artist Video Os d'Abaixo @ FolkWorld:
FW#60

www.osdabaixo.com

Amparanoia

Han passat 20 anys des de que Amparo Sánchez va publicar El poder de Machín, el primer àlbum de la seva aclamada trajectòria com a Amparanoia. Un disc de ranxeres i boleros que va ser acollit per la crítica com a pioner del moviment mestís i que ara la cantant granadina recupera al costat d’una potent banda.

Bella Ciao & Jaume Arnella i Carles Belda

Bella Ciao

Artist Video Bella Ciao @ FolkWorld:
FW#62

www.riccardotesi.com

Bella Ciao és l’espectacle que, fa més de cinquanta anys, va marcar un punt d’inflexió al folk italià introduint tot un seguit de valors llibertaris, pacifistes i cívics. Ricardo Tesi, Lucilla Galeazzi o Ellena Ledda son només algunes de les grans figures de la música popular italiana que recuperen aquest esperit, amb la incorporació especial dels catalans Jaume Arnella i Carles Belda.

Mísia

La cantant portuguesa Mísia arriba per primer cop a Manresa amb la versió en directe del seu particular homenatge a Amália Rodrigues, exemple màxim del fado. Un homenatge que va enregistrar en un doble àlbum en motiu dels quinze anys de la desaparició de la mítica cantant i actriu portuguesa.

Aquest treball és el resultat de més de vint anys de construcció d’un repertori i una sonoritat propis, un temps durant el qual Mísia també ha portat la seva particular visió del fado als principals escenaris de tot el món. Combina temes de Rodrigues amb d’altres d’inèdits i en directe es tradueix en un espectacle amb dues parts diferenciades: la primera amb íntim acompanyament de piano i la segona, més festiva, amb guitarra portuguesa i viola de fado.

Os d'Abaixo

La banda de folk Os d’Abaixo està integrada, entre d’altres, per músics de dos dels grans referents de la música a Galícia: Berrogüetto i Fía na Roca. La banda va néixer sense gaires pretensions, només per amenitzar unes sessions de ball a Santiago de Compostel·la, però la gran acceptació del seu directe els ha fet girar per festivals i festes de Galícia, País Basc, França i Gal·les, entre d’altres.

Temenik Electric

Aquesta banda de rock àrab té el do de transformar el xoc de cultures en un “gran rock” de civilitzacions. Aclamats per la crítica internacional, el seu directe enfronta els riffs de rock i l’electro trance amb la música popular del Magrib en una proposta intensa i universal que crida el públic a ballar sense descans.


Amparanoia

Artist Video Amparanoia @ FolkWorld:
FW#38, #42, #50, #56

www.amparanoia.com

Temenik Electric

Artist Video Temenik Electric @ FolkWorld:
FW#54

www.temenikelectric.com


Photo Credits: (1) Fira Mediterrània de Manresa, (2) Mísia, (3) Os d'Abaixo, (4) Bella Ciao, (5) Amparanoia, (6) Temenik Electric (unknown/website).


FolkWorld Homepage German Content English Content Editorial & Commentary News & Gossip Letters to the Editors CD & DVD Reviews Book Reviews Folk for Kidz Folk & Roots Online Guide - Archives & External Links Search FolkWorld Info & Contact


FolkWorld - Home of European Music
FolkWorld Homepage
Layout & Idea of FolkWorld © The Mollis - Editors of FolkWorld