FolkWorld #69 07/2019
© Maria Theessink / Tønder Festival

Article in German Article in English

??

Niels Hausgaard 75 års fødselsdagskoncert

Julie Fowlis @ Tønder Festival

Tønder Festival
22-25 august 2019


Artist Video Tønder @ FROG

www.tf.dk

Det bliver et brag af en fest med masser af Tønder Festival-stemning og en varm hyldest til en mand, der fortjener et hurra og et stort bifald. Niels Hausgaard, sangskriver, satiriker og debattør, fylder 75 år i august 2019, og det bliver fejret på årets Tønder Festival med en fødselsdagskoncert i topklassen.

Niels Hausgaard
Artist Video
www.nielshausgaard.dk

En række musikerkolleger vil være på scenen for at hylde Niels Hausgaard, og det bliver ikke kedeligt: Signe Svendsen, Allan Olsen, Steffen Brandt, Marie Key, Laura Mo, Christian Alvad, Finbar Furey, Ian McCalman og Kjartan Arngrim. Og Niels Hausgaard vil naturligvis også selv være der. Huxi Bach binder det hele sammen på smukkeste vis. Hvis der er en dansk kunstner, der har været med til at præge Tønder Festival, er det Niels Hausgaard. Han har været på plakaten på festivalen stort set hvert år siden 70’erne, har leveret humor, poesi og musikalitet i stride strømme og har banet vejen for talrige yngre musikerkolleger ved at invitere dem med på scenen.

Jo, selvfølgelig kommer Niels Hausgaard også på Tønder Festival i år. Den danske poet, satiriker, sangskriver, debattør og entertainer har om nogen været med til at præge festivalen og har været med i Tønder siden 70’erne. I år fylder Niels Hausgaard 75 år, og det bliver fejret med en særlig koncert på festivalen. Og naturligvis giver han også sine egne koncerter. Niels Hausgaard er en ener og formår at række ud til et meget stort publikum. Hans årlige vinter/forårskoncerter er en historie i sig selv med udsolgte koncertsale på en fire måneder lang turné rundt i landet. I 2019 er showet navngivet ”Tryk min danske hånd”. Niels Hausgaard trives bedst i mødet med publikum. Hans show er delvist tilrettelagt, men han giver sig selv god plads til improvisation og til at arbejde sammen med publikum.Photo Credits: (1) Julie Fowlis (by Walkin' Tom); (2) Niels Hausgaard (unknown/website).


FolkWorld Homepage German Content English Content Editorial & Commentary News & Gossip Letters to the Editors CD & DVD Reviews Book Reviews Folk for Kidz Folk & Roots Online Guide - Archives & External Links Search FolkWorld About Contact Privacy Policy


FolkWorld - Home of European Music
FolkWorld Homepage
Layout & Idea of FolkWorld © The Mollis - Editors of FolkWorld